Med støtte fra Lundbeckfonden laver Information kurser til unge forskere i medietræning, podcast, publicering og meget mere.

Informations Medieskole for forskere

Journalistisk formidling drejer sig om at fortælle historier. Gode historier. Uden en præcist vinklet historie med et klart budskab og en klar konklusion får man som forsker sjældent opmærksomhed i medierne. Med Informations Medieskole får de studerende medietræning i at formidle deres historie til avis, twitter og på TV. I løbet af de seks moduler møder de studerende redaktører, forskere og formidlingseksperter og lærer, hvordan de finder og formidler deres forsknings gode historie, samt hvordan de bruger nyhedsmedierne uden at kaste deres faglighed og saglighed over bord. På medieskolen lærer man også at formidle sin forskning på tv – se eksemplerne nedenfor.

Du kan allerede nu ansøge om en plads på Informations Medieskole til foråret 2021.

Er du interesseret i at høre mere om Informations Medieskole, så skriv dig op til vores infobrev.

Efter hvert medieskoleforløb beder vi deltagerne evaluere medieskolen. Her er noget af det feedback, vi har fået

“Det var meget lærerigt – så meget, at jeg i lørdags fik bragt en analyse i Politikens lørdagssektion, og i dag er den kommet på web. Uden kurset ville jeg aldrig have haft værktøjerne og modet til at gøre det. Tusind tak.” Tidligere deltager på medieskolen efterår 2019.

“Kurset som helhed har været det bedste jeg har taget i forbindelse med min ph.d., så tak for det!” Tidligere deltager på medieskolen forår 2019.

“Sjovt og mega grænseoverskridende!” Tidligere deltager på medieskolen forår 2019.

Her kan du se nogle af de videoer medieskoledeltagerne har lavet gennem årene

Christine Ipsens video fra medieskolen 2019

Søren Knudsens video fra medieskole 2019

Debatindlæg

Den offentlige debat i medierne er hajfyldt farvand for en forsker. Men forstår man som forsker ikke sin position i debatten – og tør man aldrig blande sig i den – kommer man ikke på nyhedsmediernes a-hold. På Informations Medieskole bliver de studerende inviteret indenfor i debatredaktørens maskinrum og præsenteres for muligheder og faldgruber med debatindlæg. De får ligeledes kendskab til hvor og hvordan deres egen forskning og ekspertise er egnet til at bruge i den offentlige debat.

Sociale medier

Sociale netværksmedier såsom Facebook og Twitter er en uomgængelig – og måske endda den vigtigste del af kommunikationspaletten, hvis man som forsker vil have fat i de rigtige målgrupper. Men direkte og personlig kommunikation via sociale medier er også et anderledes håndværk, som kræver andre formidlingsredskaber og vigtige overvejelser. På medieskolen lærer de studerende, hvordan de aktivt kan bruge de sociale netværksmedier.