– Ph.d. Cup 2019

Eline Palm Meldgaard - Vinder

SUNDHEDSVIDENSKAB

Københavns Universitet

Forsker i parasitiske rundorme, og hvordan de manipulerer med deres vært og undviger at kunne blive behandlet. Der skal udvikles alternative metoder til behandlingen ved hjælp af mikroRNA og exosomer.

Læs mere..

Andreas Carstensen - Finalist

NATURVIDENSKAB

Københavns Universitet

Forsker i bæredygtig fødevareforsyning med fokus på at optimere fremtidens brug af fosfor. Han måler afgrøders generelle sundhedsstatus ved hjælp af en håndholdt måler for at målrette fremtidige gødningsstrategier.

Læs mere..

Anne Sofie Beck Knudsen - Finalist

SAMFUNDSVIDENSKAB

Københavns Universitet

Forsker i udvandring og hvilke konsekvenser migration kan have for den kultur, der udvandres fra. Baseret på et studie af individualistiske personlighedstyper og skandinaviske fornavne i perioden 1850-1920.

Læs mere..

Fatima AlZahra'a Alatraktchi - Finalist

NATURVIDENSKAB

Danmarks Tekniske Universitet

Forsker i bakterielle infektioner med fokus på Pseudomonas aeruginosa hos patienter med cystisk fibrose. En nyudviklet nanosensor opsnapper den farlige bakterien hos patienter på et meget tidligt stadie, hvilket kan forbedre behandlingen.

Læs mere..

Sara Elgaard Jager - Finalist

SUNDHEDSVIDENSKAB

Aarhus Universitet

Forsker i neuropatiske smerter med henblik på at kortlægge, hvordan de opstår, for derved at kunne udvikle ny og bedre medicin. Der er fokus på støttecellerne, satellite glial, og immuncellerne, som viser sig at bidrage til de neuropatiske smerter.

Læs mere..