Journalistisk formidling drejer sig om at fortælle historier. Gode historier. Uden en præcist vinklet historie med et klart budskab og en klar konklusion får man som forsker sjældent opmærksomhed i medierne. Med Informations Medieskole får de studerende medietræning i at formidle deres historie til avis, twitter og på TV.
I løbet af de seks moduler møder de studerende redaktører, forskere og formidlingseksperter og lærer, hvordan de finder og formidler deres forsknings gode historie, samt hvordan de bruger nyhedsmedierne uden at kaste deres faglighed og saglighed over bord.
På medieskolen lærer man også at formidle sin forskning på tv – se eksemplerne nedenfor. Du kan ansøge om en plads på efterårets medieskole 2023 via linket nedenfor.
Forhåndstilmelding til efterårets medieskole 2023 her
Information kan udover det lange medieskoleforløb på seks moduler tilbyde særligt tilrettelagte medieskoleforløb til studerende og forskere.
Alt fra én eftermiddag til flere dage.
Det kan afholdes enten digitalt eller live og på dansk eller engelsk alt efter forskergruppens sammensætning. Vi tilrettelægger kurset ud fra behovet hos forskerne og det kan ligeledes variere, om der skal være primært fokus på skriftlig- eller mundtlig formidling, debatdelen, TV, SoMe eller om det hele skal med. Ligeledes tilrettelægges undervisningen efter om det udelukkende er forskere fra samme felt eller fra flere forskellige forskningsområder.
Underviserne på disse medieskoleforløb vil være redaktører og journalister fra Information og andre medier, forskere med stor formidlingserfaring samt professionelle tv-folk og erfarne kursusledere.
Skriv til Maja Hechmann Findmhf@information.dk – hvis I vil høre nærmere.
Ph.d. Cup er et samarbejde mellem
Information, DR og Lundbeckfonden