Kurser

Med støtte fra Lundbeckfonden laver Information kurser til unge forskere i medietræning, podcast, publicering og meget mere.

Informations Medieskole for forskere

Journalistisk formidling drejer sig om at fortælle historier. Gode historier. Uden en præcist vinklet historie med et klart budskab og en klar konklusion får man som forsker sjældent opmærksomhed i medierne. Med Informations Medieskole får de studerende medietræning i at formidle deres historie til avis, twitter og på TV.

I løbet af de seks moduler møder de studerende redaktører, forskere og formidlingseksperter og lærer, hvordan de finder og formidler deres forsknings gode historie, samt hvordan de bruger nyhedsmedierne uden at kaste deres faglighed og saglighed over bord.

På medieskolen lærer man også at formidle sin forskning på tv – se eksemplerne nedenfor. Tilmeldingen til forårets medieskole er lukket nu, men vi håber at kunne gennemføre endnu et medieskoleforløb i efteråret 2021. Det kan du forhåndstilmelde dig allerede nu.

Forhåndstilmeld dig efterårets medieskole 2021

Mini-medieskole

Information tilbyder også medieskoler i forkortet form, som vi udbyder til universiteter.

Vi skræddersyer et medieskoleforløb som er tilpasset en bestemt gruppe forskere og længden på forløbet aftales individuelt. Det er er ikke en del af Lundbeckfonden.

“Det var meget lærerigt – så meget, at jeg i lørdags fik bragt en analyse i Politikens lørdagssektion, og i dag er den kommet på web. Uden kurset ville jeg aldrig have haft værktøjerne og modet til at gøre det. Tusind tak.”

Deltager på medieskolen efterår 2019.

“Kurset som helhed har været det bedste jeg har taget i forbindelse med min ph.d., så tak for det!”

Deltager på medieskolen forår 2019.

“Sjovt og mega grænseoverskridende!”

Deltager på medieskolen forår 2019.

Forskningsvideoer fra medieskolen