Kurser


Ph.d. Cup består af en formidlingskonkurrence for ph.d.er, et medieskoleforløb for unge forskere, et månedligt nyhedsbrev og videnskabelige arrangementer.

Ph.d. Cup er støttet af Lundbeckfonden.

Informations Medieskole for forskere

Journalistisk formidling drejer sig om at fortælle historier. Gode historier. Uden en præcist vinklet historie med et klart budskab og en klar konklusion får man som forsker sjældent opmærksomhed i medierne. Med Informations Medieskole får de studerende medietræning i at formidle deres historie til avis, twitter og på TV.

I løbet af de seks moduler møder de studerende redaktører, forskere og formidlingseksperter og lærer, hvordan de finder og formidler deres forsknings gode historie, samt hvordan de bruger nyhedsmedierne uden at kaste deres faglighed og saglighed over bord.

På medieskolen lærer man også at formidle sin forskning på tv – se eksemplerne nedenfor. Du kan ansøge om en plads på efterårets medieskole 2023 via linket nedenfor.

Forhåndstilmelding til efterårets medieskole 2023 her


Mini-medieskole

Information kan udover det lange medieskoleforløb på seks moduler tilbyde særligt tilrettelagte medieskoleforløb til studerende og forskere.

Alt fra én eftermiddag til flere dage.

Det kan afholdes enten digitalt eller live og på dansk eller engelsk alt efter forskergruppens sammensætning. Vi tilrettelægger kurset ud fra behovet hos forskerne og det kan ligeledes variere, om der skal være primært fokus på skriftlig- eller mundtlig formidling, debatdelen, TV, SoMe eller om det hele skal med. Ligeledes tilrettelægges undervisningen efter om det udelukkende er forskere fra samme felt eller fra flere forskellige forskningsområder.

Underviserne på disse medieskoleforløb vil være redaktører og journalister fra Information og andre medier, forskere med stor formidlingserfaring samt professionelle tv-folk og erfarne kursusledere.

Skriv til Maja Hechmann Findmhf@information.dk – hvis I vil høre nærmere.

“Det var meget lærerigt – så meget, at jeg i lørdags fik bragt en analyse i Politikens lørdagssektion, og i dag er den kommet på web. Uden kurset ville jeg aldrig have haft værktøjerne og modet til at gøre det. Tusind tak.”

Deltager på medieskolen forår 2019.

“Kurset som helhed har været det bedste jeg har taget i forbindelse med min ph.d., så tak for det!”

Deltager på medieskolen forår 2019.

“Sjovt og mega grænseoverskridende!”

Deltager på medieskolen forår 2019.

“Kurset som helhed har været det bedste jeg har taget i forbindelse med min ph.d., så tak for det!”

“Sjovt og mega grænseoverskridende!”

Forskningsvideoer fra medieskolen

Ph.d. Cup er et samarbejde mellem
Information, DR og Lundbeckfonden